Deventer

Net na het publiceren van het vorige blogje kreeg ik nog een twee nieuwe buurmannen. Ze kwamen net voor het donker aan en hadden duidelijk weinig ervaring met hun tent. Dat blijft grappig.

Na een uurtje stuntelen en inrichten stond het ding matig ze vonden het goed genoeg en we maakten een praatje over hun metaaldetectors, granaten en het zoeken naar goud. Erg gezellig nog!

Zaterdag 12 augustus 2017. De dag begint vochtig. Ik hoor de druppels op mijn tentje vallen. Gelukkig is het 100% waterdicht. Tegen een uur of acht besluit ik de tent te verlaten en mijn zooi op te ruimen. Ik neem koffie en avocado als ontbijt en vertrek richting het oosten.

De route begint door Schalkwijk en rijdt kilometers langs een met kroos begroeide sloot. Best aardig, maar op den duur ook wat eentonig.

Gelukkig verlaat ik uiteindelijk het dorpje en mag ik de Lekdijk op draaien. Buiten een file van koeien is er geen hond, wat het fijn maakt om in de regen over de dijk te fietsen. Via Wijk bij Duurstede rijd ik richting Leersum waar ik de Utrechtse Heuvelrug passeer.

Na een korte beklimming vervolg ik mijn route door het gebied tussen Ede en Barneveld. Het regent nog steeds, maar dat kan de pret niet drukken.

Wanneer ik Lunteren (Lunteren, hoezo Lunteren) bereik is het tijd voor een kop koffie en gebak. Even opdrogen! De route vervolgt zich verder on noord-oostelijke richting. Ik passeer Kootwijk en rijd door een mooi stukje bos.

Als ik onder de A1 doorrijd begint het zo hard te regenen dat ik besluit te schuilen in het tunneltje. Een wijs besluit!

Vanaf nu hoef ik alleen nog maar zo’n 25 km naar het oosten. Ik rijd langs een stukje heide waar alles paars kleurt, passeer Apeldoorn en rijd langzaam aan naar Deventer.

Daar aangekomen zet ik mijn tent op bij stadscamping De Worp. Ik vind een plekje aan de IJssel en laat het een en ander even droger. Na een noodzakelijke douche loop ik richting Davo. Bij deze lokale brouwerij heb ik afgesproken met Joost en Nicoline. Gezellig wat pilsen en happen. Er sluiten nog twee dames aan en het wordt een gezellige middag/avond welke afgesloten wordt op de Biermarkt van Bierencafé De Heks. Tegen tienen gaat het lampje uit en zet gooi ik de handdoek in de ring.

Na een dag vol regen en zeiknatte schoenen kijk ik toch prettig terug op de rit. Heerlijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder