Here I go again!

Vrijdag 18 augustus 2017. Het is ochtend, ik denk waarom ook niet en zit om drie uur op de fiets. Wederom naar het oosten, maar nu iets zuidelijker is het plan.

Ik rij direct in zuidelijke richting. Via de Waarder Polder en Haarlem Zuid bereik ik Vijfhuizen. Hier stop ik even bij Fort Vijfhuizen. Een bordje verboden voor fietsen doet me besluiten door te gaan.

Ik vervolg mijn weg en passeer een stuk van Spaarnwoude waar ik nog nooit geweest ben. Het blijkt de Groene Carré Zuid te zijn. Een mooi stukje groen voor Schiphol.

Ik passeer het altijd schitterende Hoofddorp, Schiphol Rijk 3en Aalsmeer waarna ik in mooiere gebieden terecht kom. Bij Vrouwenakker sla ik de Amsterdijk op. Hier is het rustig en prettig fietsen langs de Amstel. Ik besluit een korte pauze in te lassen.

De route langs de Amstel duurt een beste tijd en het is er heerlijk rustig. Na een tijdje passeer ik een natuurkampeerterrein met café functie. Tijd voor een drankje! Helaas is de uitbater zo druk met zichzelf dat hij mij vergeet. Ik pak mijn biezen en vervolg mijn weg.

Als in naar het zuiden fiets passeer ik dorpjes als Kanis en Kamerik. In die laatste stop ik bij de lokale scharrelslager. Een lekker stukje vlees en worst rijker fiets ik door. Ik passeer Woerden en rij lang een watertje richting Linschoten. Ik mis een brug en passeer de camping aan de verkeerde kant van het water. Gelukkig volgt er nog een brug.

Op de camping (De Oude Boomgaard) aangekomen zet ik de tent op onder een appelboom. De route zit er op, 58.4 KM in de beentjes.

Vervolgens besluit ik nog even boodschappen te gaan doen. Oudewater ligt maar 4 km verderop, dus haalbaar. Ik schiet de Emté binnen, haal groenten en bier en vlieg weer terug naar de tent. Daar lees ik een Suske en Wiske, eet ik wat, drink ik mijn koffie en bier. Vervolgens raak ik in gesprek met de overbuurman die in een roze camper rijdt en muzikant is. Hij heeft wel weinig te melden en schiet al snel zijn camper in om naar zijn laptop te staren.

Denk bij mezelf wat een ***dag en ga pitten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder