Mezelf narren

De dag begint vroeg. Ik hoor de regen op het tentdoek boven me vallen. Gelukkig kan deze tent een hoop water aan en blijf ik lekker droog. Rond een uurtje of acht begint het droog te worden. En sta ik op.

Nadat ik mijn spullen weer ingeladen heb, fiets ik terug naar Linschoten. Volgens de bordjes rij ik door Het Groene Hart. Ik passeer Montfoort en stop in Benschop bij dit bruggetje.

Ik vraag me af of ik er met de fiets wel overheen mag. Ik gok het er niet op en fiets door.

In IJsselstein aangekomen is het tijd voor een kop koffie. Ik maak nog een rondje door het dorp en bedenk dat ik blij ben dat ik er niet woon.

De route vervolgt zich langs de Lek. Jazeker ik pak een stukje waar ik vorige week ook al reed. Sterker nog ik passeer Fort WKU en besluit mijn consumptiebon van vorige week in te zetten. De dooie mus is gereanimeerd! Hierrrr met die koffie ?

Als ik de Lekdijk verder volg, arriveer ik in Wijk bij Duurstede. Snel fiets ik door langs de Nederrijn richting Amerongen. Ik lunch voor het kasteel. De zon schijnt alleraardigst.

Via het Amerongse bos rijd ik over de Utrechtse Heuvelrug richting Wageningen. Ik passeer de Grebbeberg en besluit hem ondanks dat ik de andere kant op moet toch te nemen. Soms moet je jezelf narren.

In Wageningen aangekomen is de studentenintroductie in volle gang. Ik ontwijk een paar van die joekels en rij de Veluwe op richting Renkum. Op Landgoed Quadenoord zet ik de tent op.

Als de tent staat, schiet ik snel richting Renkum City voor boodschappen. Inmiddels zit ik op een bankje van een welverdiend pilsje te genieten. Lijkt me niet meer dan normaal na 87.6 KM fietsen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder