Tolweg!

Zaterdag 21 april. De dag begint rustig aan met een heerlijk ontbijtje, verse jus en koffie. Nadat ik mijn tassen heb ingepakt klim ik op de fiets en vertrek ik richting het oosten. Precies de kant waar de wind vandaan komt.

Na ongeveer drie minuten fiets ik langs de Loosdrechtste Plassen. Heerlijk meteen een douche van muggen! Gelukkig duurt het niet te lang en vervolg ik mijn weg langs de statige huizen en dure auto’s van Loosdrecht, Hollandsche Rading en Lage Vuursche.

Omdat ik een mooie route wil fiets ik iets in zuidelijke richting en passeer Don Dolder om bij Soesterberg het Militair Terrein op te fietsen. Gelukkig mag je over de landingsbaan, want ruzie met de soldaatjes wil je niet natuurlijk. Helaas blijkt de veldleeuwerik er te broeden en moet ik alsnog om fietsen. Beetje jammer zo’n dooie mus.

Na Soesterberg ga ik weer in oostelijke richting en rij door (langs) de Utrechtse Heuvelrug. Dit blijft een mooi bosrijk gebied waar ik wel van kan genieten. Na Amersfoort rij ik door het boerenland van Achterveld en Barneveld. Meer dan kerken en kippen hebben ze niet, dus ik fiets snel door.

Dan kom ik bij Nationaal Park de Hoge Veluwe uit. Een kassa, een rij en iemand bij de poort… dat mag vast niet gratis op de fiets. Beetje jammer dat ik € 9,50 tol moet betalen voor een ritje van zo’n vier kilometer. Eenmaal binnen is het wel een mooi park en neem ik het er van. Ik ga naar het Centrum waar een winkeltje zit. Loop ik daar toch Tata collega Harald tegen het lijf. Wie had dat gedacht! Ik neem nog een kleine omweg langs Jachtslot St. Hubertus. Bij Hoenderloo verlaat ik het park.

Ik rij nog een stuk door het bosrijke gebied onder Apeldoorn en passeer Beekbergen. Dan de oversteek over de A50 om het laatste eindje naar Deventer te pakken. Dat laatste stukje is nog wel ruim 20 km en met bijna 100 in de benen is dat nog best pittig. Evengoed zet ik door, negeer ik de oostenwind en rij ik dwars door Deventer richting minicamping De Ganzenboom in Schalkhaar. Mijn benen hebben het wel een beetje gehad en negeren mijn wens om een koud pilsje bij Davo te pakken.

Op de camping val ik met de neus in de boter. Joost en Nicoline zijn er heel toevallig ook en al snel staat er bier en bittergarnituur op tafel. Er wordt zelfs een mooie lap vlees de bbq op geslingerd en voor je het weet is het weer half één voor je in je tentje ligt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder