Van oost naar west

Zondag 22 april. Het leuke van naar Deventer fietsen is dat je ook terug mag fietsen. Dat gaat vandaag gebeuren. Een tocht van 127KM staat op de planning en mijn benen hebben bij opstaan nog niet heel veel zin. Gelukkig is mijn geest sterker en stap ik na een prima ontbijtje en drie koppen koffie op de fiets.

Ik begin met een stukje door Deventer. Na het passeren van de IJssel fiets ik er een stukje naast. Dat is overigens maar een kort stukje, want mijn navigatie geeft aan dat ik naar het westen wil. Via dorpjes als Spekhoek, Beemte, Wenum kom ik steeds dichter in gebied waar men op zondag netjes naar de kerk gaat. Gelukkig gaat het grootste deel van de route door de bossen van de Veluwe. In Elspeet aangekomen verbaas ik me over de geopende horeca. Ik neem het ervan en trakteer me op een verse jus met een aardbeientaartje.

Na een stukje over mooie en (nog) rustige de Elspeter Heide kom ik voorbij Staverden en vervolg ik de weg richting het oh zo uitgestorven Putten. Dat het nog bestaat… dorpen waar je op zondag echt geen hond op straat tegen komt. Na Putten fiets ik een stukje door boeren gebied richting Nijkerk. Niet heel spannend allemaal. Dan komt het mooie stukje Flevoland. Ik heb geluk als ik de kleine 20KM langs het IJmeer fiets. De wind is soort van gunstig en de weg glijd snel onder me vandaan. Voor ik het weet ben ik in Almere.

Bij Almere steek ik weer over naar het vaste land om via Muiden richting Amsterdam te fietsen. Stukje daartussen is veruit het lelijkste stukje Nederland wat ik dit weekend gezien heb. Snelwegen, hoogspanningsmasten en windmolens. Waarom?! Ik Amsterdam is het weer genieten, ik ontwijk toeristen, afzettingen en heb zelfs nog tijd voor een selfie op De Dam.

Via de Tuinen van West fiets ik richting Spaarnwoude. De wind is nu helemaal gedraaid en blaast vol in mijn bakkes. Sterker nog het lichte briesje begint op storm te lijken. Ik ploeter mezelf door de laatste 8KM heen en arriveer moe maar voldaan weer thuis.

Nu alles weer een beetje is opgeruimd kom ik tot de conclusie dat er dit weekend 346.64KM gefietst en 10.21KM hardgelopen. Tijd voor een een welverdiend biertje!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder