Nijmegen

Zaterdag 19 mei 2018. Inmiddels heb ik flink wat drankjes op, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds weet wat er vandaag gebeurd is.

De dag begon met een ontbijt waarna ik de auto volgeladen heb en richting Groesbeek gereden ben. Daar aangekomen heb ik mijn tent opgezet.

Toen was het tijd om met de bus naar Nijmegen te gaan. Hier bezoek ik de Perry Sport waar ik een essentieel onderdeel (stok) van de tent weet te bemachtigen. Dan volgt de Waaghals waar een aantal CD’s aan mijn vingers blijven plakken. Tegen drieën schiet ik de Blaauwe Hand in. Jullie snappen wel wat daar is gebeurd.

Stipt half vijf arriveer ik bij de Joris de kapper. Als hij klaar is, wil hij graag een foto van me maken. Ook kijken we nog naar een 8mm film gemaakt door een bewoner van de Plu. Supertof natuurlijk! Omstreeks kwart voor zeven is onze fles wijn leeg en vertrek ik weer.

Ik arriveer niet veel later op het Valkhof waar de Nijmeegse Bierfeesten plaats vinden. Het hangt een prima sfeer, maar toch is het er matig gezellig. Ik praat wat met de lokale brouwer van Neval Artisan Ales voordat het tijd is om weer te vertrekken. Op naar Witlof! Hier nuttig ik tien gangen. Gewoon omdat het kan! Geen ster van Michelin, maar wel drie in de bediening. #top!

En nu dus op het station wachtende op de bus richting Groesbeek. Toch jammer dat ik de vorige net gemist heb. Al had ik dan ook de aardige dame gemist die me een schaartje aanbood om de verpakking van mijn telefoon-oplaadkabeltje open te krijgen.

Al met al een heerlijk begin van mijn avontuur. O, ja… morgen ga ik op zoek naar Schloss Maybach. Maar eerst de camping en mijn tent vinden in het donker.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Nijmegen”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder