Heb ik weer!

Zondag 20 mei. Natuurlijk wordt ik weer veel te vroeg wakker en zegt mijn lichaam: ‘opstaan, opstaan!’ Na een uurtje negeren sta ik op en begin ik wat te wandelen over de Stekkenberg. Heel lang niet overigens, want na anderhalve kilometer is het tijd voor ontbijt.

Het ontbijt is zo weg evenals de broodnodige koffie. Ik ruim de tent op en zet koers richting Malden. De appie is open en ik wil vanavond toch iets eten. Verder heeft Malden niet veel te bieden, dus op naar Duitsland.

Exact 13:00 uur rijd ik een camping op. Het bordje ‘belegt’ negeer ik en ik loop de receptie binnen. Voor zo’n lieve jongen als ik hebben ze natuurlijk nog een plaatsje.

Ik zet snel de tent op voor iemand zich bedenkt. Je ziet het niet, maar hij staat op 20 meter van de rivier de Ahr.

Inderdaad, ik ben in het Ahrdal neergestreken. Net over de grens bij Venlo en net voor Koblenz. Een mooi wijngebied heb ik me laten vertellen.

Nadat de tent staat ga ik toeristisch doen in het dorpje Ahrweiler. Dit authentieke dorpje blijkt helaas een bejaardenoord te zijn. Uiteraard trek ik me hier niets van aan en loop ik rechtstreeks op mijn doel af. De bradwurst-stand. Jummie!

Ik loop een rondje door het dorp en zie best aardige huisjes en stadsmuren. Best de moeite waard als het wat minder druk zou zijn.

Als ik na een rondje op de Markt arriveer, verandert mijn stemming. Joepie! Wijnfestivalletje ?. Ik zie als snel Mayschoss staan en bestel een glas ahr-weibburgunder. Jummie! Mission accomplished!

Na nog wat proefglaasjes besluit ik even te kijken of ik Mayschoss ook kan vinden in het dal. Geen probleem! Al snel ben ik 14 flessen wijn rijker. Er zijn er inmiddels al 5 vergeven, dus als je wilt moet je snel zijn en een goede reden hebben waarom ik ze met je wil delen ?.

Volgeladen rij ik terug naar de camping als het begint te regenen. Iew! Een mooie reden om alvast aan dit verhaal te werken. Proost!

Als het tegen een uur of vijf weer droog is, loop ik weer naar het dorp. Ik neem nog een glaasje wijn en sta met een stelletje uit Limburg te praten. Oké, nog eentje dan.

Terug op de camping ga ik kokkerellen. Een burgertje met sla en avocado. Na het eten en de afwas toch maar weer terug naar het dorp. Shit geld vergeten! Nog een keer op en neer. Inmiddels is het wel eens stuk rustiger.

Ik eindig de avond op het marktplein. De band speelt Duitse meezingers die ik natuurlijk niet ken. Er hangt een leuke sfeer en de avond eindigt met vuurwerk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder