Praha

Dinsdag 22 mei. Na de koffie, het ontbijt en het inpakken is het tijd om de camping te betalen. Uiteraard is de receptie, net als gisterenavond, gesloten. Geen kip te bekennen. Ik besluit de kosten maar per enveloppe te voldoen, want niet betalen kan natuurlijk echt niet. Nu is het tijd om naar Praag te gaan.

Een ritje van zo’n 650 km over de Duitse Autobahn. Genieten! Het gaat vlotjes en tegen 14:00 uur ben ik bij de grens. Om 15:00 parkeer ik bij mijn hotel.

Na een uurtje relaxen loop ik naar de oude stad. Op zich niet veel anders dan de keren ervoor dat ik er was. Alhoewel zo toeristisch was het er tien en twintig jaar geleden nog niet.

Ik loop wat rond en doe de toeristische hoogtepunten. Ik merk een enorm verschil tussen Karlûv Most (Charles Bridge) en Prasky Hrad (de oude Burcht). De eerste staat vol toeristen, de andere is nagenoeg leeg.

Na de toeristische acties eindig ik in een lokale bar. Hij heet U Kunstátû en biedt diverse lokaal gebrouwen biertjes. Ik ben bescheiden en stop na twee.

Woensdag 23 mei. Lekker werken vandaag. Nou ja, de Microsoft PPM Partner Summit. Vooral gezellig babbelen met professionele soortgenoten. Na een hoop presentaties is er ook tijd voor ontspanning. We gaan naar de grootste wijngaard van Praag.

Als we tegen tienen de tent moeten verlaten en weer in ons hotel gedropt zijn, besluiten we (Odysseus & Friends) nog even de stad in te gaan. En zoals het hoort, geldt daarbij het motto ‘what happens in Prague, stays in Prague’.

Donderdag 24 mei. Brak! Tegen de tijd dat de PPM Partner Summit is afgelopen, ben ik wakker. Mooi! De vakantie gaat verder. Ik stap in de auto en rij naar Zuid-Bohemen. Ik zoek een camping, zet de tent op en doe vandaag niets meer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder