Zuid-Bohemen

Vrijdag 25 mei. Terwijl ik de camping verlaat bedenk ik wat ik ga doen. Cesky Krumlov schijnt een hoogtepunt in Zuid-Bohemen te zijn.

Ik rij in zuidelijke richting als er een kasteel wordt aangekondigd. Even kijken. Na 15 km geen spoor van dat ding te bekennen, dus we pakken de navigatie weer op.

Rond een uur of 11 bereik ik Ceské Budejovice. Een mooi moment voor een eerste stop. Deze stad biedt vooral een mooi plein, maar verder valt het tegen.

Ik vervolg mijn weg en zie Klaster Zlata Koruna staan. Ik sla af en niet veel later sta ik bij dit klooster. Een mooi ding, maar om anderhalf uur te wachten op de rondleiding is wat gortig.

Dan kom ik in Cesky Krumlov aan. Een bijzonder mooi dorpje. Beetje vol met toeristen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik begin met een kerk en loop vervolgens omhoog richting het kasteel.

Ik ga het kasteel binnen bij de rode poort. Ik kijk naar rechts en zie dat ze er een bruine beer hebben rondlopen. Het is by far het treurigste gezicht wat ik ij tijden gezien heb. Ik twijfel even om te vertrekken, maar daar schiet de beer ook niets mee op. Ik ga het kasteel binnen, wat overigens prachtig is.

Na een rondje arriveer ik bij de tuinen. Deze liggen opvallenderwijs hoger dan het kasteel. Zal wel met de berg te maken hebben waar een en ander tegenaan is gebouwd. Even goed, je hebt er een aardig uitzicht over het stadje.

Nadat ik weer naar beneden gewandeld ben, besluit ik naar het meer van Lipno te rijden. Hoe dichterbij ik kom, hoe harder het gaat regenen. Ik denk even… ‘zal ik hier morgen een rondje omheen fietsen’ maar bedenk me en besluit richting Linz te rijden.

Ik neem een kleine omweg via Duitsland en rij door een schitterend bosrijk heuvelland. Tegen een uur of zeven arriveer ik bij camping Hoffmueller in Ottensheim. Een prima moment om de tent te bouwen en een prakkie te maken. Lekker plekje aan het water, alleen jammer van de weg.

Toch nog een kleine update om 21:45 uur. Ik heb de lokale brouwerij gevonden. En dat terwijl ik de Donau zocht ?.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Zuid-Bohemen”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder