Dood gaan kan altijd nog!

Zaterdag 26 mei. Na een prima nacht in mijn tentje is het tijd voor een fietstochtje. Het wordt een rondje afzien, doodgaan en weer herrijzen! En dat terwijl al die feestdagen als geweest zijn.

Ik begin met een ritje van 35 kilometer naar Bad Leonfelden. Daar parkeer ik de auto en bouw ik mijn fiets op. Dan begint het!

Het duurt even voor ik de route te pakken heb, maar dan gaat het lekker bergafwaarts richting Zwettl an der Rodl. Ik krijg mooie vergezichten voor mijn kiezen en geniet van het heerlijke weer.

Ik besluit een klimmetje naar Lobenstein in te bouwen. Alsmaar omlaag is ook niets. Boven gekomen, draai ik om en daal ik weer naar beneden.

Dan begint een mooie klim naar Hellmonsödt. Ik voel me er gelijk thuis. Het mooiste komt erna. Een afdaling over een brede rustige weg zonder eind. Ik vlieg naar beneden door de bosrijke omgeving.

Eenmaal beneden moet je vaak ook weer omhoog. Zo ook nu, pittig klimmetje van Rinzendorf naar Aldendorf in de Riedmark maar de moeite waard.

Nu komt een tijdje een relatief vlakke weg langs Berberdorf, Schallersdorf, Baumgarten, Oberzeiss, Kronast en Unterzeiss. Via Trollsberg kom ik bij Sankt Peter, Sonnberg en nog meer nietszeggende dorpjes van 50 inwoners.

Plots rij ik Tsjechië in! De weg wordt matig en daalt af. Ik doe rustig aan! Eenmaal beneden moet ik weer omhoog. Nu begint het pijn te doen. Ik klim en klim en klim en kraak en kraak en krijg kramp. Maar ja, opgeven is geen optie.

Bij de grensovergang naar Oostenrijk dacht ik helemaal boven te zijn, helaas. Nog een klimmetje! Dan…2 kilometer voor het einde gaan we dalen op de doorgaande weg. Kaarsrecht, lekker stijl, bam! Ik tik de 75 km/u aan.

Samenvattend heb ik 85 kilometer gefietst en 1725 hoogtemeters gepakt.

Bij de auto ruim ik alles weer op, doe boodschappen en bepaal dat ik richting Salzburg ga rijden. Daar zit ik nu op het terras van een rustige camping die ze naast de racebaan hebben gelegd.

Ik ga aan het bier en doe vandaag niets meer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder