Alpen!

Zondag 27 mei. Ik begin vandaag in Salzburg en eindig in Zell am See. Wat er tussendoor is gebeurd! Dat was weer een mooi avontuur.

Salzburg. Ik arriveer voor de massa toeristen en dat bevalt prima. Voor een foto met Mozart hoef ik niet lang te wachten. Ja, deze goede man komt uit Salzburg.

Na Mozart arriveer ik bij de Salzburger Dom. Het is even voor tienen en de mis staat op het punt te beginnen. De klokken maken een helskabaal! Op naar de Salzburger burcht. Toegang is duur, maar dan mag je wel met het treintje omhoog. Leuke burcht met bijbehorend marionetten museum, maar niet zo speciaal als die van Czeski Krumlov.

Na de burcht vind ik het wel welletjes. De hoeveelheid toeristen neemt drastisch toe en ik ga liever de natuur in. Nog even wat originele Mozart Kugln halen en snel door richting de Alpen.

Terwijl ik richting Kaprun rij, zie ik een bordje wasserfall staan. Niet nadenken en niet veel later ben ik drie euro lichter om de waterval van Gollinger te bekijken. Een prachtig stukje natuur! De meerdere plateaus en uitzichten maken de klim zeker de moeite waard.

Dan vervolg ik de weg naar Kaprun. In het dorpje zie ik de burcht van Kaprun staan. Mooi gebouw, maar gesloten. Ik open de deur en sta ineens op de binnenplaats van deze burcht.

Als ik weer terug loop naar de auto begint het te onweren. Niet veel later valt het met bakken uit de hemel. Alsof er niets aan de hand is, rij ik door richting het stuwmeer. Bij de kassa blijkt er geen bezoekmogelijkheid meer te zijn. Stom weer!

Terug naar beneden dan maar, volgende halte is de Grossglockner Hochalpenstrasse. Wat een machtig mooie weg. De entreeprijs (26 euro) zeker waard! Ik begin met de klim naar Fischer Törl (2428m). Onderweg word ik getrakteerd op vele haarspeldbochten, uitzichten en gletsjers.

Ik vervolg de weg naar Hochtor (2504m). Dit is het hoogste punt van de bergpas. Onderweg stop ik nog even voor wat gespeel in de eeuwige sneeuw van de gletsjer.

Na Hochtor draai ik om en rij ik naar Edelweiss-Spitze (2571m). Dit is het hoogste uitzichtpunt. Vanaf hier kun je meer dan 30 ‘drieduizenders’ zien. Helaas werkt de bewolking niet echt mee, maar het uitzicht is evengoed schitterend.

Dan is het tijd om een camping te zoeken. De eerste is tijdelijk gesloten en de tweede in Zell am See wil me wel hebben. Ik zet mijn tent op tussen de bejaarden en wil energie kwijt.

Ik begin met 5km hardlopen langs de see. Blegh, dat is stom. Ik besluit een rondje om de see te gaan fietsen en na 14 km is het gebeurd. Mooi! Tijd voor bier, eten en een warme douche.

O ja, onderweg naar de douche zag ik dit nog…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder