Lafjes fietsen

Dinsdag 29 mei. Een rustig dagje vandaag. Na wat uitslapen is het tijd voor mijn fietstocht. Het wordt een laf rondje naar de Pillersee.

De tocht begint een stukje langs de Zellersee, maar al gauw sla ik rechtsaf richting Maishofen. Direct als ik dat die zie ik een slot. Ik maak even een foto en een praatje met een Duitser die een oud radio’tje om zijn stuur gebonden heeft. Zo kan het dus ook!

De route vervolgt zich met een lange afdaling. Eigenlijk een kleine 40 kilometer afdaling. Heerlijk, ik fiets ontspannend richting Lofer. Dit is het laagste stukje van de tocht.

In Lofer begint de klim van de tocht. Met zo’n 350 meter hoogte verschil in 20km niet heel spannend. Wel leuk dat het voor een groot deel door Tirol gaat. Kan ik dat ook weer afstrepen.

De klim gaat dan ook langs de Pillersee. Een leuk meer, maar niet meer dan dat.

Niet veel later arriveer ik in Hochfilzen. Dit is het hoogste punt van de tocht. Hier rij ik dan ook weer Tirol uit en Salzburg in.

Vanaf hier komt een afdaling waar ik nog steeds van geniet. 11,7 kilometer vals plat naar beneden. Ik rij gemiddeld 41,7 km/u. Mooi voor de statistieken, jammer van de tegenwind.

Inmiddels is de rit bijna klaar en ik mag nog een stukje terug over hetzelfde fietspad als de heenweg. Ik besluit nog even rechtsom de Zellersee te gaan en maak er een heus achter van.

Als ik weer op da camping arriveer heb ik 105,9 kilometer gefietst. Gemiddeld 27,9 km/u. Niet slecht als je lafjes gaat fietsen. Lafjes, omdat als ik de andere kant op was gaan fietsen, ik de hoogste bergpas van Oostenrijk had genomen.

Dan doe ik een middagje camping. Ik zie hoe diverse campinggasten hun camper wassen of de grond voor hun camper vegen. Ik kan het niet aanzien en ga boodschappen doen.

Na de boodschappen is het etenstijd. Lokale worst staat op het menu. Biertje erbij en Sander is in zijn element.

Om toch niet weg te kwijnen tussen de bejaarden besluit ik nog een wandelingetje te maken langs het natuurgebied aan de Zellersee.

Een klein uurtje later heb ik 4 kilometer gelopen en zit ik bij Villa Crazy Daisy op het terras dit verhaal te schrijven. Een mooi moment op af te sluiten. Straks 4 kilometer terug kruipen ?.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder