Foutje!

Woensdag 30 mei. Vandaag ga ik op zoek naar de heerlijke Blaufränkische wijn. Hiervoor moet ik richting Burgenland. Het is gelukkig de juiste kant op richting Wenen.

Ik begin met een lange rit richting het oosten. Op zich mooi, maar niet heel afwisselend. Hoogtepuntje is Burg Strechau.

Als ik Burgenland in rijd, krijg ik een beetje een Oostblok gevoel. Niet gek, daar het praktisch tegen Hongarije aanligt. Sterker nog, ik pak een verkeerde afslag en rij zo Hongarije binnen. Na een u-turn om de grenspost vlam ik zo Oostenrijk weer in.

Na wat ronddolen en voor een hoop gesloten weinguts gestaan te hebben, stuit ik op Paul Keischbaum. Een mooie winkel, lekkere wijn en leuke verkoopster. Ik proef het één en ander en neem drie flesjes mee voor thuis. Missie geslaagd! Op naar Wenen.

Tegen half vijf arriveer ik op de camping. Deze ligt aan de Nieuwe Donau, wat later een verzamelplaats van muggen blijkt te zijn. Ik zet mijn grote tent op en pak de kleine weer in.

Als de tent staat besluit ik dat er energie uit moet. Ik stap op de fiets met het idee naar het centrum te gaan. Het wordt een rondje om Donau Insel. Ruim 40 kilometer met 30 km/u. Dat is toch doortrappen.

Na dit intermezzo is het etenstijd en vermaak ik me met, maar vooral om, de campinggasten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Foutje!”

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder