Brrr… ijsgrot!

Vrijdag 1 juni. Langzaam richting Nederland is het plan. Maar niet voor de Rieseneiswelt bezocht is.

Vlak voor het middaguur rij ik Werfen in. Nog zes kilometer bijna recht omhoog voor er geparkeerd kan worden. Vanaf de parkeerplaats is het een schitterend uitzicht over het kasteel aan de andere kant van de vallei.

Ik koop kaartjes voor kabelbaan en ijsgrot en dan begint de klim. Eerst een minuut of tien tot de kabelbaan, daarna nog vijftien tot de grot. Je ziet de ongetrainde mannen en vrouwen zwoegen. Het zweet vliegt je om de oren. Het is goed warm! Onderweg is het wel genieten van het uitzicht over de vallei en diverse kloven.

Dan de grot. Twee rijen. Eén voor Duitstaligen en één voor Engelstaligen. Die laatste wordt het! Met een groep van 25 à 30 man lopen we de grot in. Het temperatuurverschil tussen buiten en binnen is zo’n 30 graden, wat een forse wind veroorzaakt.

Binnen in de grot wordt het één en ander verteld over de grot. De grot is kennelijk zo’n 32 kilometer diep. Vandaag komen we niet verder dan de eerste. De grot bestaat voornamelijk uit kalkzandsteen waardoor smeltwater gesijpeld is wat weer diverse ijspartijen gevormd heeft de afgelopen eeuwen. Het is een schitterend gezicht. Foto’s waren verboden, maar dit geeft een kleine impressie. Na de rondleiding is het tijd voor eten! Schnitzel en worst! Dan door naar Duitsland. Kennelijk moest er vandaag gecontroleerd worden bij de grens. Ruim een half uur vertraging. Een beetje jammer. In Duitsland is het tijd voor een camping. Het wordt camping Seehausl in Chieming aan de Chiemsee. Een prima plekje!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder