Wenen, om te janken

Donderdag 31 mei. Christi Hemelvaart. Vol goede moed ga ik deze ochtend toeristisch doen in Wenen. Maar wat een protserigheid! Het is gewoon om te janken.

Ik parkeer bij Schwarzenbergplatz en loop via Karlsplatz richting centrum. Het is nog vroeg en rustig. Mogelijk komt dat ook omdat alles gesloten is vandaag vanwege een of andere feestdag.

In het echte centrum loop ik via Karnterstrasse langs de Malteserkirche. Je zult maar een liefhebber zijn. Dan kom ik langs een processie. Niet een kleintje, maar een extreem grote. Het is dus kennelijk Christi Himmelfart.

Dan arriveer ik bij de Wiener Stephanus Dom. Prachtig natuurlijk, althans voor de liefhebber.

Via de St. Peterskirche en Michalerplatz loop ik Hofburg Wien binnen. Het begint met In der Burg, gevolgd door Heldenplatz en Marie-Theresienplatz. Bij Museumplatz zie ik eindelijk een moderngebouw. Het eerste van de dag.

Na Josephplatz loop ik terug naar de auto en geloof ik het wel.

Via kleine verkenning naar mijn bestemming van vanavond kom ik in het natuurgebied bij de camping terecht. Dit blijkt vooral Donau Insel te zijn, maar een mooie plek voor een wandelingetje.

Inmiddels is het wachten geblazen op het avondprogramma. Spannend!

Tegen zessen meld ik me in de Arena van Wenen. Een oud fabrieksterrein waar een podium gebouwd is. Frank Carter en Rattle Snakes maken er een feestje van. Het publiek wil alleen niet mee doen. Beetje jammer!

Daarna is het de beurt aan Good Charlotte. De Oostenrijkers vinden dit leuker en er hangt inmiddels een prima sfeertje. Good Charlotte doen hub best, maar Frank Carter overtreffen kunnen ze niet.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder