Dodelijk saai

Vrijdag 31 augustus. Wat een koude nacht! Alsof het vroor, brrr. Vanmiddag heb ik een bedrijfsuitje in Loosdrecht, daar gaat de route vandaag dan ook heen.

Ik sta al vroeg uit de tent, wat een kou. Na een kort rondje wandelen om de camping besluit ik de tent maar weer in de duiken. Rond half negen neem ik afscheid van Joost en Nicoline en vertrek ik.

Na een kilometer of 9 passeer ik de eerste molen van de dag. Het blijkt een landwinkel en ik sla weer wat proviand in.

Na de molen rij ik weer op de LF23a, of te wel de Zuiderzee Route. Ik passeer voornamelijk boerenvelden (linkerhand) en vakantieparken (rechterhand). Ja, het Veluwe Meer is een groot toeristisch geheel.

Na wat van dergelijke wegen arriveer ik in Harderwijk. Wat hebben ze van zo’n mooi Hanzestadje toch een gedrocht van een stad weten te maken.

Dan volgt het saaiste stuk van de hele tocht. Het fietspad tussen de A28 en het Veluwemeer. Ik passeer eerst Strand Horst en daarna Strand Nulde. ?

Als ik na dit afzien rechtsaf sla wordt het beter. Een mooi gebied in de polder met diverse vogels neemt het over.

Ik fiets inmiddels op de Zeedijk als ik in de buurt van Nijkerk het gemaal van Arlenheem passeer. Het levert mooie foto’s op.

De route langs de Zuiderzee vervolgt zich door Spakenburg. Dit is natuurlijk een heerlijk toeristisch dorpje. Bakkerij ’t Stoepje is nergens te vinden, vandaar dat ik me op de kibbeling stort.

Ik rij nog een stukje door de polder tot ik bij Baarn de bossen weer in duik. Het begint met landgoed Groeneveld. Een mooi kasteel, alleen staat de oprijlaan vol met vrachtwagens.

Via Lage Vuursche en Hollandse Rading rij ik door ’t Gooi en blijf ik me verbazen door de grootte van huizen. Waarom zou je het willen?!

Na nog een klein stukje (10km) door Loosdrecht arriveer ik in Loenen bij Fort Spion. Ik zet mijn tentje op en ben keurig op tijd voor het bootje varen op de Loosdrechtse Plassen met Odysseus.

Na gedoucht te hebben loop ik naar het restaurant waar we gaan varen en eten, een prima en gezellige middag en avond. Lui als ik ben laat ik me nog even terugbrengen door een collega. Vanavond is 1800 meter lopen me wat te gortig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder