Het laatste stukje

Zaterdag 1 september. Vandaag de laatste etappe van de zeven. Een kort stukje van Loenen aan de Vecht naar Haarlem.

Ik word (te) vroeg wakker van een jengelend kind. Ik rits de tent open en pak daardoor wel de zonsopkomst mee.

Ik pak mijn spullen en rijd rond kwart over acht zonder te betalen de camping af. Ik fiets richting Loenen en volg LF7b (Oeverland Route) langs de Vecht. Bij Loenersloot passeer ik een slot/kasteel.

Als ik iets verder linksaf sla volg ik een fietspad door boerengebied. Helaas mis ik daardoor Boerderij de Lindenhoff. Omdat ik toch zin heb in koffie, maak ik in Abcoude toch een klein ommetje naar Baambrugge. Ze hebben net puppies gekregen!

De weg tussen Abcoude en Ouderkerk a/d Amstel blijf ik in het wiel van een stelletje dat op de racefiets zit. Geen idee of ze het waardeerden, maar het ging wel lekker vlot. 32 km/u met bepakking is een mooi tempo.

Dan moet ik Amsterdam door. Ik blijf de Amstel lange tijd volgen, passeer de Nederlandsche Bank en daarna het Vondelpark en het Rembrandtpark. Best een groene strook zo door hartje Amsterdam. Het enige jammere is dat deze gevuld is met Remies, allemaal alleen in hun hardloopwereld.

Dan begin ik aan het laatste stukje. Via Sloterdijk en Halfweg naar Haarlem. Ik ben blij dat ik bijna thuis ben, maar nog blijer dat ik hier over een maand niet meer woon.

En dan als je de poort open maakt ?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder