752 kilometer verder

Het zit erop, een weekje fietsen door Noord Nederland. Wat heb ik me goed geamuseerd, mooie landschappen gezien en leuke dingen beleefd!

Maar was dan alles fantastisch? Nee, verre van zelfs. Ik zou mezelf niet zijn als er niet wat te klagen valt. Het eerste wat weer bevestigd werd is dat er geen stukje echte ongerepte natuur te vinden is. Alles is tot in de puntjes gecultiveerd.

Daarnaast valt op dat er maar weinig plekken zijn waar je echt geen bebouwing ziet. Vooral windmolens en hoogspanningsmasten verpesten vaak het uitzicht.

Gelukkig staan er ook echt mooie gebieden tegenover. Het Noord-Hollands Duinreservaat heeft me verrast.

De fietspaden in noord Friesland zijn prachtig. Geen auto te bekennen, ultieme rust en goede vergezichten over het waddengebied.

De Drentse AA is misschien wel het mooiste gebied waar ik geweest ben. Prachtige bossen, leuke meren en fijne natuur.

Ook leuk is de Hondsrug met zijn mooie bossen.

En wat dacht je van het Vechtdal.

Niet alleen de natuur bij, maar ook de dame van het trekveer is ook zeker de moeite van het vermelden waard. Gewoon een aardig mens, met een fantastische baan!

En wat te denken van de rust in de Delta Schuitenbeek aan het Veluwe Meer. Net na het lelijkste deel van de route is dit toch ook alleraardigst. Als je van vogels houdt, zit je hier zeker goed!

En als laatste is verdiend de Vecht ook een kleine vermelding. Zo dicht tegen Amsterdam en toch zo rustig.

Kortom ik heb een hoop moois gezien en beleefd. Die houten reet en pijn in de beentjes na 752 km fietsen neem ik voor lief. Hopelijk komt er snel een volgende keer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder