Naar Maastricht via…

Woensdag 28 augustus. Ik ga het weer eens doen. Een rondje fietsen door Nederland. Dit keer zoek ik het iets zuidelijker met eindbestemming Maastricht. Om daar niet te snel te arriveren heb ik vandaag de Maas in de verkeerde richting genomen.

Ik start thuis en begin richting Heumensoord. Altijd mooi om even door de bossen te fietsen. De heide staat goed in de bloei.

Bij Mook, op de grens tussen Gelderland en Limburg heb ik mijn eerste 10 km erop zitten. Tijd voor koffie met gebak. Dat mag gevierd worden!

Ik rij Limburg binnen en rij via Plasmolen en Middelaar richting de Maas. Die moet ik hebben, de LF7 geeft al aan dat ik naar Maastricht fiets. Bij de Maas ga ik echter niet verder naar het zuiden, maar fiets ik naar het westen!

Bij Cuijck neem ik het eerste pondje. Ik heb alleen een briefje van vijftig, wat niet gewaardeerd wordt door de schipper. Morrend geeft hij 49,10 euro terug. Ik vervolg de route en passeer Linden en de mooie Kraaijenbergse plassen.

Niet veel later passeer ik Grave. Leuk stadje ook, was ik nog nooit geweest.

Dan volgt een tocht van kilometers door de gemeente Oss. Hij begint bij Ravenstein, waar de lokale brouwer nog dicht is.

Ik fiets verder langs Demen, Dieren, Megen, Macharen, Boveneind en Oijen. Dit is een leuk plekje! Om 14:00 uur is het tijd voor het eerste pils.

Daar ik nu ook halverwege ben, is het ook wel een verdiend pils. Als het op is laat ik mijn bidon bijvullen en ga ik vol goede tegenzin weer verder. Oss blijkt nog groter en ik passeer Benedeneind, Teefelen, Lithoijen en Lith. Daar verlaat ik Brabant en neem ik het pondje naar Gelderland.

Nu is het tijd voor een stukje langs de Waal. Via Herewaarden en St. Andries rij ik naar Rossum. Daar tik ik in no time twee sinasjes achterover en laat ik wederom de bidon vullen.

Via Rome(?) en Alem kom ik weer bij de Maas. Hoppa nog een pontje!

Terug in Brabant volg ik weer de Maas. Ik passeer Het Wild en Gewande voor ik in Oud-Empel een lekker ijsje kan nuttigen. De eerste 100 km zijn een feit! Met weer een volle bidon op zak begin ik aan de laatste 15 km van vandaag.

De laatste loodjes leiden me langs Den Bosch, Engelen en Bokhoven. Bij Heusden gebeurd het! Nog een pontje, wat een feest.

Twee kilometer later sta ik op de camping. Hij hoort bij Kasteel Nederhemert en is prima. Het is inmiddels zes uur. Ik zet mijn tent op en kijk of er nog een supermarkt in de buurt is. Meh, de dichtstbijzijnde is 6 km. Dan maar de speeltuin op de hoek! Prima keuze trouwens.

Terug op de camping spring ik nog even de Maas in. Of de Afgedamde Maas zoals hij hier heet. Lekker fris!

Nu relaxen bij mijn boterhamzakje. Ik hoop dat het droog blijft, anders moet ik er te vroeg in.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder