Genieten en afzien

Donderdag 29 augustus 2019. Wat een nacht! Prachtig dat onweer, zeker als je er exact onder ligt. Iets minder grappig was het feit dat ik zeiknat de tent in moest. Ach, als dat het ergste is.

Na deze helse nacht word ik om 7 uur wakker geappt. Misschien voortaan toch maar mijn telefoon uitzetten. Ik sta op, bekijk de waterschade en pak de boel nat in. Tijd voor een tochtje naar Weert.

Om 8:15 verlaat ik zonder betaald te hebben de camping. Tien minuten later sta ik op de veerpont naar Brabant. De schipper was aardig en wachtte even toen hij me aan zag komen.

Terug in Brabant fiets ik een klein stukje terug langs de Maas. Gelukkig sla ik al snel een andere route in. Het wordt vandaag de LF7a of te wel de Oeverland route die van Alkmaar tot Maastricht loopt.

De weg loopt via Hedikhuizen, waar ik bijna onder een tractor beland, naar Haarsteeg, Voordijk en Vlijmen. Ik passeer de A59 en rij pardoes ’s Hertogenbosch binnen. In de prachtwijk De Kruiskamp spot ik een markt. Ik tik voor 20 cent een banaan op de kop en maak een praatje met de verkoopster. Ze wenst me succes.

Niet veel later rij ik het centrum van ‘s-Hertogenbosch binnen. Ik kies een bakker uit en bestel koffie voor op het terras. Dat is nog geen optie, dan maar to go. Direct daarna schiet ik bij de buren binnen. Deze hebben wel een terras. Ik geniet van mijn ontbijt.

Na het ontbijt passeer ik de St. Jan.

De weg gaat nu verder in Het Bossche Broek. Een mooie polder direct aan de stad.

Dan is het weer een stukje fietsen door het Brabantse land. Via Haanwijk en Ruimen passeer ik St. Michielsgestel. De weg vervolgt zich via plaatsjes als Germonde, Langenberg, Kasteren en Liempde.

Plots sta ik bij Aquabest. Genieten! Vanaf hier volg ik het Wilhelmina(?) Kanaal voor luttele kilometer.

Eenmaal in Son aangekomen haal ik proviand bij de bakker en slager. Snel fiets ik door, de lunch komt in zicht. De weg vervolgt via Gerwen en Nuenen, het dorp waar ik ben opgegroeid.

Ik fiets snel door naar de Gulbergen. Bij deze golfclub heb ik een lunchafspraak met mijn moedertje. De dame van de bediening begint wat stug, maar als ik de zoon van een zeer gerespecteerd lid blijk te zijn ontdooit ze al snel. We bestellen wat uitsmijters. Ik neem afscheid en begin aan de tweede helft van mijn etappe.

Normaal lacht ze wel hoor!

Ik rij naar en vervolgens om Mierlo. Daarna staat een prachtig stukje heide op het parcours. De Strabrechtse Heide staat schitterend in de bloei. Ik rij er voor mijn gevoel een kilometer of 10 doorheen.

Halverwege wordt ik nog omver gelopen door een losgeslagen kudde schapen.

Na de heide en een stuk bos begint het stuk door Someren Heide. Niet heel spectaculair, maar het kan niet overal mooi zijn. Het gebied erna, Nationaal Park De Groote Peel kenmerkt zich vooral door varkensboeren. Die lucht is niet te harden.

Via wat omwegen langs en over kanalen arriveer ik bij Nederweert.

Ik rij snel door en arriveer in Weert. Mooier dan gedacht, maar snel door richting camping. De beentjes zijn leeg. Op camping aangekomen druk ik de fietscomputer af op 134,18 km. Prima tocht. Ik maak een praatje met een collega fietser, zet de tent op en rust wat uit.

Als ik om iets na zeven ben ingecheckt ga ik even naar de plaatselijke kroeg aan De Ijzeren Man. Hier wordt ik getrakteerd op koud bier, nachos en een schitterende zonsondergang.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder