Maastricht Bruist

Zaterdag 31 augustus 2019. De dag begint lekker. Uitslapen tot een uur of tien en dan staat het ontbijt al klaar. Klasse Tinus! Vandaag staat Bruis op het programma, maar niet voordat we een fietstochtje naar Wahlwiller hebben gemaakt. Het worden 44.23 mooie kilometers met wat geklim en mooie uitzichten. Ja er wordt zelfs off road gereden. Lekker!Na de tocht is het douche- en lunchtijd. Als dat gebeurd is, pakken we de fiets naar Bruis. Dit blijkt achteraf een domme keuze te zijn. Op Bruis is het prima vertoeven. Goede en slechte muziek wisselen elkaar af.Het laatste bandje is tof! Na een kwartiertje begeef ik me in de pit. Iets later mis ik mijn horloge. Beetje jammer! Niets te zien, meh. Morgen maar eens vragen of het gevonden is. Als het afgelopen is gaan we naar de fietsen, we stappen op en drie minuten later mis ik een afstapje en vlieg ik over de kop. Au! De schade valt gelukkig mee. Na een döner maak ik de wonden schoon en ga ik naar bed.Zondag 1 september 2019. Ook vandaag is het uitslapen. Dan opstaan, opruimen en een beetje ontspannen wachten tot we weer gaan Bruisen. Inmiddels is Ellen, het vriendinnetje van Thijs, aangehaakt. Dat beloofd een gezellige middag te worden! Als ik na een paar minuten zoeken de afdeling gevonden voorwerpen heb gevonden, heb ik mijn horloge weer terug. Fijn!

Ja, hij was al zo beschadigd… gebruiksvoorwerp hè. Bruis is wat lam deze middag. Dat hindert niet, want het is toch gezellig en de frieten smaken prima.

Tegen vieren verlaat ik de boel en ga ik via casa Cuppen richting station. Ik zet mijn fiets in de trein en wacht tot deze helse tocht naar Nijmegen afgelopen is. Nooit geweten dat er zoveel asociaal volk bij elkaar in een ruimte kan zitten. Gelukkig staat dit matige einde niet symbool voor de hele reis. Het was weer genieten! Snel nog eens doen! En trouwens, voor de statistici onder ons… het waren 379,62 km die ik de afgelopen dagen gefietst heb. De route zag er zo uit.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder