Hola Costa Blanca

Fijn, zo’n schoonzusje in Alicante. Dat geeft af en toe een reden om naar de Spaanse zon te vliegen. En naast die zon, kun je er natuurlijk ook veel en lekker eten 😋.

Zaterdag 23 november 2019. Laten er niet omheen lullen, de wekker ging schurftig vroeg. Uiteraard geen probleem als je een paar uur later je zonnebril opzet en in je huurautootje naar het palmbomenpark van Alicante rijdt. Kijk die zon eens schijnen!

Lekker hè die zon!

We wandelen wat door het park, vergaren wat zaad en rijden door naar Alicante. Hier beginnen we met een protestmars tegen huiselijk geweld. Tegelijkertijd doneren we aan het rode kruis en krijgen we een mooi stickertje opgeplakt.

Het houdt niet op, niet vanzelf.

We lopen door naar de boulevard en drinken wat. Dan schieten we binnendoor naar het hoogtepunt van Alicante, de Mercado.

Lekker hammetje!

Dan halen we even de sleutel van ons appartement op. Beetje raar dat het in Alicante moest, maar een goede mogelijkheid voor Monique om haar Spaans te oefenen.

Het appartement is prima. Keurig schoon en ruim. Het bed is prima, al zijn de kussens wat aan de harde kant.

Tijd om op familiebezoek te gaan. Er wordt wat geknuffeld en gekletst. Ook worden er cadeautjes uitgewisseld. We krijgen anderhalf pak koekjes 😂

Na het bezoek chillen we wat in ons appartement en besluiten we te gaan eten bij Brel. De trouvaille van de reis. Wat een topzaak! Hoogtepunt zijn de coquilles met curry. Maar ook het toetje mag er zijn!

Zondag 24 november. We beginnen met een ontbijt bij de broodjeszaak. Het waait wel hard vandaag! Dan hup hup naar de grotten bij Busot. We willen de eerste tour doen en ze gaan om 10:00 uur open. Om 10:00 blijkt de eerste tour om 10:45 te beginnen. We waaien bijna van de berg af, maar het uitzicht mag er zijn.

A view to a kill

Om 10:45 gaan we beginnen aan de tour. Uiteraard moeten we eerst op de foto. Kost slechts zes euro, maar een herinnering voor het leven! Dan de tour. Volledig in het Spaans, met af en toe een goede grap van de gids. Althans hij moet er steeds om lachen als hij een stalagmiet in een bepaalde vorm ziet.

Oh… Ik mocht geen foto’s maken.

Na de rondleiding door de redelijk vergane grot, gaan we weer op familiebezoek. We zijn uitgenodigd op de lunch en gaan voor paella. Superlekker!

Afhaal paella!

Na een potje darten gaan we weer door. Vanmiddag is het tijd voor Altea. Het dorpje ligt aan de zee op een heuvel en heeft allemaal witte huisjes. Bij de kerk drinken we wat. Daarna gaan we nog even in de zon zitten.

Altea

De terugreis naar El Campello doen we, omdat de zon schijnt, via Benidorm. We parkeren en lopen over de boulevard. De mensen kun je hier in twee groepen indelen: bejaard of ordinair. Wij zijn nog jong, dus ordinair. Wel mooi is dat ze hier tandem scootmobielen hebben. Die willen wij later ook!

Boulevard of Benidorm Bastards

Na Benidorm is het tijd voor Pipoos. Kortom een matige maaltijd. Al is de kabeljauw wel aan te raden.

Maandag 25 november. We beginnen weer bij de broodjeszaak. Daarna gaan we met (schoon)zusje winkelen in Alicante.

Het middagprogramma is iets aantrekkelijker. Het begint met een zoektocht naar lunch in Alcoy. Als we wat vinden is het wel top! Een paar minuten zon, maar vooral lekkere tapas!

Boqerones

Dan is het tijd voor Parque Natural del Carrascal de la Fuente Roja. Een leuk nationaal park waar we de rode wandeling doen. Deze wandeling begint met de flinke stijging over een verharde weg. Eenmaal boven gaan we dalen over een smal onverhard paadje. Leuk!

Park
Smalle paadjes

Na dit gezonde uitstapje is het tijd voor het diner. Alles is dicht in El Campello op een enkele pizzaboer na. We kiezen voor pizzeria Brel. Jummie! Vandaag is het hoogtepunt de salade met merg en paling. En natuurlijk het toetje.

Lekker!

Dinsdag 26 november. Wederom is de dagstart bij de broodjeszaak. Vreemd, hij is nog niet open. Uiteraard gaat hij dat wel en kunnen we ontbijten in onze korte broekjes!

De eerste trip gaat naar Musee de Terron. Hier krijgen we een rondleiding door de turron fabriek en het museum van El Lobo. Mooi mooi! En lekker, we nemen wat van deze zoetheid mee naar huis.

RR

Na de rondleiding stoppen we in Busot voor koffie. We krijgen een kasteel en uitzicht op de koop toe!

De Spaanse vlag hangt er mooi bij
Uitzicht over de andere kant van de Costa Blanca

’s Middags gaan we nog lunchen bij de broodjeszaak en nemen we afscheid van de familie. We hangen daarna nog wat op de boulevard, baden een pootje en gaan naar het vliegveld.

Tot mei!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Silver Gazelle

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder